about-me

Onno van Gelder jr.

Onno van Gelder jr. is acteur, theaterregisseur en auteur van korte verhalen. In september 2017 las hij 's morgens tijdens het Oostendse festival WoordZee voor uit eigen werk en in de namiddag presenteerde hij bekende Belgische dichters waaronder Laurence Vielle en Charles Ducal. Begin 2017 beleefde hij als acteur samen met actrice Celia Bogaert de premiè&re van "Zwerfsteen" in Cc De Grote Post. In november 2016 viel hem de eer te beurt een scène uit de film "Albert I, Streven naar Vrede" in besloten kring te mogen spelen voor koning Filip en koningin Mathilde.
Op vraag van de stad Nieuwpoort kroop hij in augustus 2017 opnieuw in de huid van koning Albert I en dit tijdens de herdenkingsviering in het Bezoekers Centrum Westfront. Jongeren zullen Onno gezien hebben in "Hotel 13" en "Kosmoo", twee jeugdseries van Studio 100. Hij had het geluk om in verschillende producties samen met enkele grote namen te mogen acteren. Onder hen Guga Baùl, Antje Deboeck, Jonas Van Thielen, Andrea Croonenberghs en zangeres Soetkin Collier. Verwacht voor 2018/2019 de langspeelfilm 'I am You' en de kortfilm 'Hooked On' waarin hij uiteenlopende personages vertolkt.

Als regisseur ontving hij voor een vijftal theaterproducties onderscheidingen. Reacties als "verheft de spelers", "weet zijn enthousiasme over te brengen op de jongeren die daardoor een immens spelplezier tentoon spreiden" en "originaliteit" vallen te lezen in de juryverslagen. In 2016 regisseerde en schreef hij het scenario van een teaser voor een theaterproductie. In Amsterdam assisteerde hij in 2011 Hans Nieuwenhuis tijdens het regisseren van de opera "Così fan tutte".

Foto's, films en een gedetailleerd cv, waarin gastrollen voor populaire Vlaamse televisiesoaps en -reeksen alsook zijn regie- en presenteerwerk vermeld staan, vindt U op zijn website: www.onnovangelderjr.be

 

 


Bibliografie