about-me

Marieke Hiel

Marieke Hiel (1998) is een goedlachse, jonge dame die zich volledig geeft in het helpen van anderen. Deze eigenschap vinden we niet enkel terug in het doel dat ze graag wil bereiken met het boek, ook in haar huidige studierichting, jeugdcriminologie, staat deze eigenschap centraal.

"Als kind heb ik altijd een zeer grote interesse voor boeken en het schrijven gehad. Op reeds jonge leeftijd verzon ik verschillende verhalen. Ik schreef bladzijden vol waarbij mijn fantasie de vrije loop ging. Mijn fantasiewereld neerpennen op papier vond ik geweldig! Naar gewoonte ging ik elke week naar de plaatselijke bibliotheek in Kalmthout. Zo kwam ik terug thuis met een vijftal boeken die ik tegen het eind van de week had gelezen. Wat voor de meeste van mijn vriendjes op dat moment een hele opdracht was, was voor mij eerder ontspanning, een uitlaatklep. Deze interesse stopte niet, in tegendeel. Ze liep verder door in mijn tiener- en jeugdjaren. Tot nu. Voornamelijk waargebeurde verhalen, autobiografie?n interesseren mij enorm! Verhalen waar je iets van kunt leren, je kennis mee kunt verbreden vind ik geweldig.

Deze interesse heeft mij dan ook geleid tot waar ik nu sta. Het schrijven van een boek. Mijn verhaal, mijn leven kunnen neerschrijven met maar één doel... anderen helpen, steunen, informeren. Dat was mijn allegrootste droom, die ik nu realiseer."

 

 


Bibliografie