about-me

Wouter Springer

Wouter Springer (1985) is een verhalenverteller pur sang. In 2010 studeerde hij af in de journalistiek. Al snel ontdekte hij dat hier niet zijn toekomst lag. Zijn creatieve geest kon hij er niet in kwijt.

De zoektocht naar een juiste vorm begon. Film en producties kwamen op zijn pad. Niet voor niets blijkbaar, want in vier jaar tijd werkte Wouter mee aan ongeveer veertig filmproducties. In 2014 coproduceerde hij een korte film die tijdens het Filmapalooza Filmfestival (VS, Los Angeles) in 2015 de award voor Best Film kreeg uit 4500 korte films.

In 2014 nam Wouter de beslissing om naast film het geschreven woord toe te voegen aan zijn ambities. Met zijn debuut "Jij bent van mij" heeft hij voor een opvallende stijl van vertellen gekozen.

Wouter kent geen angst om controversiële thema’s aan te snijden. Op een geheel eigen wijze brengt hij dit in beeld en woord.


"Peter en Inanna van den Berg doen hun achternaam eer aan: ze zijn voor mij een berg aan liefde, inzicht, kennis, kunde, passie en ambitie. Een gouden berg. Ik sta slechts aan de voet daarvan. Gelukkig word ik door hen bijgestaan in de beklimming: zware beproevingen met sneeuw, hagel, regen en bliksem worden ruimschoots opgepoetst, opgevijzeld, opgevangen en gepolijst met maan- en kaarslicht, zon en helderblauwe lucht. Dat is voor mij Ambilicious."

 

 


Bibliografie