about-me

Marten Blom

Marten is de Nederlandse auteur van de science fiction/post-Apocalyps roman Cardan. Naast het werk aan Distortia liggen er ideeën klaar voor een prequel van Cardan, alsmede een half voltooid en geïllustreerd manuscript over een man die in zijn zoektocht naar de liefde van zijn leven stukken van de wereldgeschiedenis doorkruist die we soms gerust 'obscuur doch intrigerend' kunnen noemen. De hierboven genoemde projecten zette Blom abrupt op 'pause' toen het Distortiaproject zich aandiende.

Waar hij behalve de strip nog wel dagelijks tijd voor weet te maken, is een bundel waarin hij van dag tot dag alles beschrijft wat hem voor de voeten komt. De rode lijn hierin mag dan de ziekte van Parkinson zijn, maar dat weerhoudt hem er niet van om bij tijd en wijle om zowel over helemaal niks als alles te schrijven. Dit project begon in de 'shortstayafdeling' van Punt voor Parkinson in Groningen waar hij drie weken werd opgenomen. Daar schreef en droeg Marten 'het stukje van de dag' elke avond voor op verzoek van de andere patiënten.

Tot een paar jaar geleden is Marten altijd meer beeldend dan schrijvend in de weer geweest. Muurschilderingen in opdracht, schilderijen, streetart in de vorm van stoepkrijtcreaties, photoshopart, illustraties, portretten en korte strips.

"Dat het beeldende en het verhalende in dit project met Pen Stewart samenkomt, dat voelt als thuiskomen," aldus Blom, "het valt gewoon op zijn plek."

Website: http://cardanroman.123website.nl/372807420
Marten Blom kan je ook op facebook vinden en Cardan koop je bij Bol.com, Bruna of AKO, er leiden vele wegen naar Rome, zeggen we dan.

 

 


Bibliografie